Vandmelonssalat

Kaffe-kanel-kage

Mmmh. Kender du konsistensen og smagen fra en klassisk kanelkage? Forestil dig den, og så med en dybere smag af en god kaffe, overtrukket med et fyldigt og smagsfyldt overtræk og dyppet med kakaoskum? Waow!
Den her kage lavede jeg til familiemiddag for leden, og den faldt i god jord hos dem alle.
Den er overraskende nem og gå til.

Tilberedsningstid: 1 time. 
Antal portioner: 10 personer. 
Det skal du bruge (dejen): 

  • 200 gram hvedemel.
  • 2,5 dl. kernemælk.
  • 1 tsk. natron.
  • 2 spsk. kanel.
  • 70 gram smør.
  • 0,5 dl. mandelflager.
  • 200 gram sukker.

Sådan gør du (dej): 

  • Smelt smørret og sukker i en gryde.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør dem godt sammen.
  • Kom dejen i en springform (jeg brugte 26 cm, springform) og bag kagen i en foropvarmet ovn ved 20o grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
  • Når kagen er bagt stiller du den på køl og lader den afkøle helt. Imens laver du topping.

Det skal du bruge (glassur):

  • 65 gram smør.
  • Cirka 300 gram flormelis.
  • 1,5 tsk. vaniljesukker.
  • 1 spsk. mørk kakaopulver.
  • 2 spsk. stærk kaffe færdiglavet.

Sådan gør du (glassur):

  • Opvarm alle ingredienserne i en gryde ved svag varme og lad den så køle lidt af – det skal gerne være lidt tykt, inden du kommer det ovenpå kagen.
  • Kom glassuren på din afkølede kage og stil den så på køl igen.
  • Nu laver du kakaoskummet.

Det skal du bruge (kakaoskum):

  • 200 ml. piskefløde.
  • 1 tsk. vaniljesukker.
  • 1 tsk. mørk kakaopulver.
  • 1 sprøjtepose med hylster.
  • Krokant til pynt (kan undlades). 

Sådan gør du (kakaoskum):

  • Pisk fløde, vaniljesukker og kakaopulver godt sammen til det er fast i konsistensen.
  • Kom det færdige kakaoskum i en sprøjtepose og dekorer din kage.
  • Jeg har drysset kagen med krokant for ekstra crisp.
  • Velbekomme! Og husk og servér en god kop kaffe hertil 🙂

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Vandmelonssalat