Runde brownies med hindbærcreme

Koldhævet sundere franskbrød

Det her er det perfekte søndagsbrød! Det er luftigt, lækkert og smagsfyldt. Og så lige med en klat pikant smøreost ovenpå, så er Matias og jeg altså i himlen herhjemme! For ej at glemme en god kop kaffe hertil!

Det der er fordelen ved koldhævet brød er, at det er super nemt at bikse sammen og så skal det bare køl natten over for dernæst et smut i ovnen – dét kan ikke gå galt.

Jeg bruger A-L-T-I-D min skønne hævekurv, lavet på bambus. Den giver brødet en meget, meget smukkere form og sørget for, at netop et koldhævet brød hæver opad i stedet for at faldet helt sammen og blive fladt.
Min hævekurv er uundværlig – og jeg kan altså varmt anbefale jer den.
Jeg har fået min fra Med24, hvor der kun er 1-2 dages levering – selvom du bestiller den en lørdag eksempelvis! Så den må du ha’!
Her er der direkte link til den jeg har.

Antal portioner: 1 franskbrød.
Tilberedningstid: 1 nat. 
Det skal du bruge: 

  • 15 gram gær.
  • 2 dl. lunken vand.
  • 1 dl. surmælksprodukt (jeg brugte cremefraiche 5% fra Cheasy). 
  • 2 tsk. groft salt.
  • 1 spsk. æbleeddikke.
  • 200 gram hvedemel.
  • 80 gram speltmel.
  • 50 gram grahamsmel.
  • 50 gram finvalsede havregryn.

Sådan gør du:

  • Opløs gær i vand og tilsæt så cremefraiche, salt, æbleeddikke, speltmel, grahamsmel og havregryn og rør det godt sammen.
  • Tilsæt så hvedemel lidt efter lidt imens du rører det godt sammen.
  • Find din hævekurv frem og kom et rent hviskestykke heri. Drys grahamsmel udover hviskestykket og fordel så din del heri. Dæk det til med hviskestykket og lad det stå på køl natten over.
    Vente….. vente…… vente…..
  • Nu er det søndag morgen – og morgenmaden skal serveres. Varm din ovn op på 250 grader og lad en bradepande være inde i ovnen så den kan få samme temperatur.
  • Når din ovn er varmet op, tag din varme bradepande ud og kom et stykke bagepapir herpå.
  • Vend dit brød ud af hævekurven og kom det ind i ovnen.
  • Skru ned til 225 grader og lad det bage i cirka 25 minutter.
  • Den måde du kan kontrollere, at dit brød er bagt ordenligt indeni, er ved at prikke på det, og hvis det lyder hult, så er det færdigt.
  • Velbekomme!

 

 

 

* Sponsoreret indlæg af Med24. 

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Runde brownies med hindbærcreme