Grove pitabrød
·
Tilbehør til maden· Laura Buje
Pitabrød er godt i madpakken, til frokost og til aften. Du kan komme stort set alt i din pita og sætte dit eget præg på den. Det er virkelig altid så dejlig nemt med pitabrød!
De her pitabrød er meget mættende, svampede og smagsfulde – nøjagtig som jeg ønsker dem!
Vi får typisk falafler i pitabrød, hvilket er totalt lækkert! Opskriften finder du her.
Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 6 stk.
Det skal du bruge:
- 25 gram gær.
- 1,5 dl. varmt vand.
- 1,5 dl. skummetmælk.
- 150 gram rugmel.
- 270 gram hvedemel.
- 2 spsk. timian.
- 1 spsk. groft salt.
Sådan gør du:
- Bland varmt vand og mælk sammen i en skål og opløs så gæren heri.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser (tilsæt hvedemel lidt ad gangen).
- Stil dejen til hævning med et hviskestykke over sig i 1 time et lunt sted.
Vente…. vente…. vente…. - Når dejen har hævet en time, kommer du den ud på et mel drysset bord og laver 6 lige store stykker.
- Form til flade boller og kom dem på en bradepande og lad dem efterhæve med et hviskestykke over sig i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 250 grader og kom dine pitabrød ind i ovnen når de har efterhævet og ovnen er 250 grader.
- Bages i cirka 6-8 minutter ved 250 grader varmluft.
- Velbekomme!
Kommentarer