Veganske romkugler

Glutenfri og sukkerfri banankage

Der er efterhånden kommet så mange gode alternativer til gluten på markedet, at det næsten er synd ikke og teste dem af. Jeg synes i hvert fald, at det er interessant og jeg vil gerne have opskrifter på min blog, som matcher de flestes behov.

Jeg er vild med konsistensen på banankagen, og jeg er vild med smagen. Dét dér med at lave en sukkerfri kage, det er en ting. Men en anden ting er edermame og skippe både gluten OG sukker – så skal du altså til at lege med nogle helt andre værktøjer end dem, som du er vant til. Jeg synes egentlig, at opskriften her er blevet PRÆCIS, som jeg ønskede den skulle blive!

Jeg vil beskrive kagen som: svampet, fyldt med smag af banan og en god dyb smag af chokolade på toppen.
Den ligger let i maven og den mætter rigtig godt – så jeg vil anbefale, at den også kan bruges som en snack på jobbet eller til mellemmåltid.

Tilberedningstid: 45 minutter. 
Antal portioner: 12 personer. 
Bageform: Aflang form der måler 30×10 cm. 
Det skal du bruge (kagen):

Sådan gør du:

  • Pisk æg, sukrin gold og sukrin luftigt. Tilsæt herefter de resterende ingredienser og lad din røremaskine ælte dejen sammen i et par minutter.
  • Bages i en foropvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter.

Det skal du bruge (chokoladeovertræk):

Sådan gør du:

  • Varm din chokolade, kokosmælk og kokosolie op over et vandbad indtil det er helt smeltet og flydende – hæld det udover kagen imens den stadig er formen og drys med kokoschips.
  • Stil så kagen på køl. Lad den gerne afkøle i et par timer før du skære den ud i 12 lige store stykker.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Veganske romkugler