Hjemmelavet flødeboller

Den perfekte bagte sweet-potato

Det er nu engang virkelig lækkert når der er serveret noget godt tilbehør til kødet.
Søde kartofler smager enormt godt, og jeg vil mene at de passer til langt de fleste kød-sorter!

En sød kartoffel, er ikke ‘bare’ en kartoffel… Den skiller sig VIRKELIG ud fra de klassiske bagekartofler – ikke kun på smag, men en sød kartoffel indeholde også langt flere vitaminrige kilder og proteiner, som en almindelig bagekartoffel ikke indeholder.

Jeg køber disse søde kartofler i Rema 1000, hvor de har en pakke med 500 gram for cirka 10 kroner. Jeg synes, at de søde kartofler i Rema har en skide god størrelse – for der er altså ret mange supermarkeder som sælger dem, men hvor de er kææææmpe store….. Det dur’ bar’ ik’!

Nå…. Når du skal lave den bagte kartoffel, så skal du også lave min kartoffeldressing dertil – de er næsten ikke til at skille af fra hinanden 😉

Jeg serveret bønner i kalkunbacon-svøb, kyllingebryst og en bagt gulerod til denne ret, men kun fantasien sætter grænser!

Tilberedningstid: 1 time og 20 minutter. 
Antal portioner: 2 bagte kartofler med dressing. 
Det skal du bruge:

  • 2 søde kartofler.
  • Lidt olivenolie. 
  • Groft salt.
  • Timian.
  • En håndfuld frisk persille, hakket.
  • 1 fed hvidløg, presset.
  • 1 dl. cremefraiche, 9% fedt.

Sådan gør du:

  • Snit i begge dine kartofler, nogle meget tætte snit – uden at du skære igennem kartoflen.
  • Lav to stykker sølvpapirs stykker og lig en kartoffel på hvert stykke. Pensl med lidt olivenolie og drys med lidt groft salt og timian og luk sølvpapiret helt tæt.
  • Bages i en foropvarmet ovn ved 180 grader i cirka 1 time. De sidste 10 minutter af bagetiden åbner du op for sølvpapiret, så kartoflen bliver lidt gylden ovenpå.
  • Imens laver du dressingen: Bland cremefraiche, frisk persille, fed hvidløg og lidt groft salt sammen.
  • Serveres ovenpå kartoflen når den er færdigbagt.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Hjemmelavet flødeboller