Sund risret
·
Retten her smager edermame lækkert og så er den på et niveau, så alle kan være med her!
Til risretten har jeg lavet en kokos-sauce, som lige kan hældes udover når risretten er blevet serveret på tallerkenen. Prøv den – og den er også dødlækker på madpakken dagen efter!
Tilberedningstid: 45 minutter.
Antal portioner: 2 personer + rester.
Det skal du bruge:
- 500 gram oksefars.
- 1 pakke kalkunbacon i tern.
- 1 pose grøntsagsblanding fra frostafdelingen.
- 1 finhakket løg.
- 2 finhakket fed hvidløg.
- 1 spsk. olivenolie.
- 1 tsk. baobab.
- 2 tsk. spidskommen.
- 0,5 tsk. rosmarin.
- 1 tsk. karry.
- 1 tsk. paprika.
- 1 dåse kokosmælk.
- 2 spsk. karry.
- 1 tsk. gurkemeje.
- Salt og peber.
- Ris.
Sådan gør du:
- Kom olivenolie, løg og hvidløg op på en pande med høje kanter og steg det godt igennem. Herefter tilsætter du kalkunbacon og lader det stege med.
- Steg så kødet oveni bacon og løg og tilsæt baobab, spidskommen, rosmarin, karry, paprika, salt og peber og lad det simre.
- Tilsæt hele grøntsagsblandingen og lad hele retten stege.
- Kog dine ris i en seperat gryde.
- I en helt tredje gryde, hælder du kokosmælk, 2 spsk. karry og 1 tsk. gurkemeje oveni og lader koge godt op. Dette er din kokossauce – og den smager du til med salt og peber.
- Når dine ris er well-done, så hælder du vandet fra og steger dem med resten af dine ingredienser over på panden.
- Velbekomme da!
Kommentarer