Pandekager

Enchiladas i ovnen med hjemmelavet madpandekager

Jeg er vild med det mexicanske køkken. Vild med alle de forskellige smage og kontraster som elementerne skaber for hinanden. Jeg lavede for leden enchiladas med oksekødsfyld i hjemmelavet madpandekager – og de her pandekager, var edermame gode – så gode, at de tørre madpandekager på hylderne i supermarkederne godt kan pakke sammen, og så er de lige så nemme og lave, som de klassiske dessert pandekager 🙂

Tilberedningstid: Cirka 1 time. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge (pandekager):

  • 60 gram grahamsmel.
  • 65 gram hvedemel.
  • 2 æg.
  • 3 dl. minimælk.
  • 0,5 tsk. salt.
  • Friskkværnet peber.
  • Olie til stegning.

Sådan gør du:

  • Bland mel, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål og steg pandekagerne.

Det skal du bruge (kødsovs):

  • 400 gram oksefars.
  • 3 fed hvidløg, finhakket.
  • 2 løg, finhakket.
  • 2 tsk. spidskommen.
  • 0,5 tsk. salt.
  • 0,5 tsk. peber.
  • 1 tsk. paprika.
  • 0,5 tsk. kanel.
  • 1 spsk. basilikum paste (eller 2 håndfulde friske basilikum blade, finhakket). 
  • 1 spsk. chilisauce.
  • 2 spsk. tomatpuré.
  • 1,5 dl. sødmælk eller fløde 4%.
  • Olie til stegning.
  • Revet ost til topping.

Sådan gør du:

  • Kom olie, hvidløg og løg i en gryde og steg dem godt.
  • Tilføj oksefars, spidskommen, salt, peber, paprika og kanel og steg kødet igennem.
  • Tilsæt så basilikum paste, chilisauce, tomatpuré og sødmælk og lad det simre i 10 minutter.
  • Når din kødsovs har simret færdigt og dine madpandekager er lavet, tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
  • Fordel kødsovsen med lige meget i hver pandekage og rul dem sammen. Lig dem tæt i et ildfast fad og drys med ost langs midten. Varmes i ovnen til osten er smeltet.

Det skal du bruge (advokadocreme):

  • 1 moden advokado.
  • 4 spsk. creme fraiche (jeg brugte Cheasy).
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft.
  • Salt og peber.

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor og blend det til en lind konsistens. Smages til med salt og peber.
  • Stilles på køl indtil servering.

Tilbehør: 

  • Salat.

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Pandekager