Sund ærtesuppe

Forloren hare – lavet på kylling og kalkunbacon

Den skønne klassiske ret: Forloren hare, den vil altid have en plads på min favoritliste – men da jeg skulle komme på nye idéer til sundere alternativer, så havde jeg skrevet et hav af klassiske og traditionelle retter ned, og ud fra det, har jeg så forsøgt mig i køkkenet – hvor jeg selvfølgelig har fokus på, at retterne er fedtreduceret.

Denne opskrift er ikke lavet på hverken kalv eller flæsk, som man ville have gjort. Den er lavet på kyllingefars – så alle kan være med! Konsistensen er lige i skabet og det samme er smagen.

Jeg anbefaler, at du servere kogte kartofler, en let salat og laver sovsen som også er beskrevet her i opskriften.

Tilberedningstid: 1,5 time. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge (forloren hare):

  • 400 gram kyllingefars.
  • 4 spsk. skummetmælk.
  • 3 spsk. rasp.
  • 1 æg.
  • Salt og peber.
  • 5 skiver kalkun bacon.

Det skal du bruge (sovs):

  • 2 dl. skummetmælk.
  • 1 dl. madlavningsfløde 4% (jeg bruger den fra Cheasy).
  • Lidt revet muskatnød.
  • Salt og peber.
  • Lidt kulør.
  • Jævning (skal først gøres når farsbrødet er færdigt).

Det skal du bruge (tilbehør):

  • Kogte kartofler.
  • En let salat.

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  • Kom kyllingefars, mælk, rasp, æg, salt og peber op i en skål og pisk det indtil konsistensen er fast.
  • Form farsen til et brød og lig baconskiver henover.
  • Kom farsbrødet i et fad og sæt det ind i ovnen og lad det bage ved 225 grader varmluft i cirka 8 minutter, herefter hælder du mælkeblandingen i fadet og skruer ned på 180 grader varmluft og lader det bage færdig i  cirka 30 minutter.
  • Når farsbrødet er færdigbagt, tager du det ud af ovnen og løfter det over på en tallerken, så du kan hælde mælkesovsen op i en gryde.
  • Varm sovsen helt op, så den bobler. Tilsæt jævning – sovsen vil tykne mere og mere, så pas på med ikke og komme for meget i.
  • Løft farsbrødet over i fadet igen og hæld sovsen ned i fadet.
  • Serveres med kogte kartofler og en let salat.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Sund ærtesuppe