Syltede agurker

Grydestegt kylling

En af mine livretter er grydestegt kylling. Det er en ret, som passer sig selv og så smager det fanme bare så skønt!
Når du kommer hjem fra arbejde, starter du bare med at komme kyllingen i gryden, så den kan få lov til at stå og simre indtil I skal spise – så bliver den helt fantastisk mør og sovsen får massere af smag.

Tilberedningstid: 1,5 time. 
Antal portioner: 2 personer. 
Det skal du bruge:

  • 1 hel kylling.
  • 5 dl. vand.
  • 0,5 dl. letmælk eller sødmælk.
  • 1 spsk. smør.
  • 1 løg.
  • Groft salt og friskkværnet peber.
  • 1 spsk. tyttebær marmelade.
  • Sovsekulør.
  • Sovsejævner eller hvedemel.
  • 6 kartofler.
  • Blandede grøntsager.
  • Syltede agurker.
  • Tyttebær marmelade.

Sådan gør du:

  • Finhak dine løg og kom så smør og løg op i en gryde og lad det koge op.
  • Skyl din kylling grundigt under vandet og gnub den så ind i groft salt og peber.
  • Vend kyllingen ned i det boblende smør. Kyllingen skal lige “ristes” af hele vejen rundt.
  • Når kyllingen er blevet svitset på alle siderne, skruer du ned for varmen og lader kyllingen ligge i gryden. Tilsæt så 5 dl. vand og en lille smule kulør (der er salt i sovsekulør, så det er en god idé, at kyllingen får lov til at stå og simre i det). 
  • Vend kyllingen hver 20 minut og lad den ellers simre med låg på i mindst 1 time. Vandet skal hele tiden boble lidt.
  • Kog dine kartofler og lav dine grøntsager så det passer med, når I skal spise.
  • Når din kylling har simret i mindst 1 time (eller bare når I skal spise), så tager du kyllingen op og ligger på en tallerken – for nu skal sovsen nemlig laves.
  • Kom 0,5 dl. mælk, sovsekulør og 1 spsk. tyttebær marmelade ned i vandet og lad det koge godt op.
  • Smag til med salt og peber (eventuelt mere tyttebær), når din sovs har den rette smag, jævner du den. Herefter skære du kyllingen ud og fordeler ned i sovsen.
  • Serveres med kogte kartofler, grøntsager, tyttebær marmelade og hjemmelavet syltede agurker.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Syltede agurker