Cheesecake med karamelliseret æbler

Bagt pasta med oksekød og grøntsager

Bagt pasta er en nem, sundere og varieret ret. Den fungere lidt herhjemme, som en slags “tøm køleskabet-ret”, lidt ligesom mine One Pot Pasta retter gør. Der er i øvrigt et link her, til min yndlings One Pot Pasta.

Den her ret er rigtig cremet, har massere af smag og er utrolig nem og lave. Den er også rigtig god til madpakken og til rester dagen efter.

Tilberedningstid: 1 time. 
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge:

  • 500 gram oksefars 3-7%.
  • 2 revet gulerødder.
  • 3 stilke bladselleri i skiver.
  • 1 pakke kalkunbacon i tern.
  • 3 forårsløg i skiver.
  • 2 finhakket løg.
  • 3 finhakket fed hvidløg.
  • 200 gram champignoner i skiver.
  • 0,5 tsk. friskrevet muskatnød.
  • 0,5 tsk. spidskommen.
  • 0,5 tsk. paprika.
  • 500 ml. let mornaysovs.
  • 1 oksebouillon terning.
  • 200 gram ukogte pastaskruer.
  • 2 håndfulde revet ost.
  • Salt og peber.

Sådan gør du:

  • Svits dit kød og bacon af i en stor gryde med lidt salt og peber.
  • Svits dine champignoner af på en pande til det meste af saften fra dem er dampet af.
  • Tilsæt champignoner, gulerødder, løg, hvidløg, bladselleri, forårsløg, muskatnød, spidskommen og paprika til dit kød og lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Kom vand i en anden gryde og tilsæt så dine pastaskruer og din oksebouillon terning og lad pastaskruerne koge. De må ikke blive helt møre, da de skal bages inde i ovnen med mornaysovs, hvilket vil mørne dem.
  • Når der stadig er lidt bid tilbage i dine pastaskruer, hælder du vandet fra og kommer pastaerne over i kødgryden og vender det hele godt sammen.
  • Fordel massen i et ildfast fad og hæld så din mornaysovs henover. Den skal nok selv trænge godt ned i massen når den kommer ind i ovnen.
  • Drys med revet ost og bag den ved 200 gradr varmluft i cirka 15-20 minutter.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Cheesecake med karamelliseret æbler