Sukkerfrie brændte mandler

Cheesecake med mynte, lakrids og hindbær

Den her cheesecake passer perfekt til årstiden – jeg har en røvfuld af mynteblade ude på vores terrasse – og den plante dør vitterligt aldrig – det er fordelen, ved mynte. Alle de andre koriander og krydderier, ja de søkker godt nok lidt hen ad vejen.

Kagen her har en fantastisk smag af det kølige fra mynten, det bitre fra lakridsen og det søde fra hindbær.

Antal portioner: 10 personer. 
Tilberedningstid: 3 timer. 
Det skal du bruge (bund): 

  • 1,5 rulle digistive.
  • 140 gram smør.
  • 0,5 tsk. rålakridspulver.
  • 0,5 tsk. tørret mynte.

Sådan gør du: 

  • Find en stor gryde frem og kvas så dine kiks med hænderne.
  • Tilsæt smør, rålakridspulver og mynte og lad det simre indtil du fornemmer, at smørret er trængt ind i kiksene.
  • Find en springform frem der måler 24 cm. og beklæd den med bagepapir.
  • Tryk kiksemassen herned og stil den på køl.
  • Imens laver du din creme.

Det skal du bruge (creme):

  • 0,5 liter piskefløde.
  • 250 gram neutral smøreost.
  • 2 tsk. vaniljesukker.
  • 1 spsk. flormelis.
  • 1 tsk. tørret mynte.
  • 2 spsk. hindbærmarmelade.
  • Friske mynteblade.
  • Friske hindbær.

Sådan gør du: 

  • Pisk fløde til flødeskum og bland så alle de andre ingredienser heri (pånær friske mynteblade og friske hindbær). 
  • Fordel massen ovenpå din kiksebund og lad den stå på køl i cirka 2 timer.
  • Pyntes med mynteblade og friske hindbær.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Sukkerfrie brændte mandler