Lakseroulade med dild og spinat
·
Er du sulten efter noget køligt, svampet og smagsfuldt? Så skal du virkelig prøve dig frem med denne skønne spinatroulade med laks/dild creme. MH! Hvor er den altså god!
Lakserouladen her, er god som aftensmad, forret, frokost eller i madpakken.
Tilberedningstid: 35 minutter (+4 timer på frys – kan sagtens laves dagen før brug).
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge (spinatroulade):
- 450 gram hakket frossen spinat.
- 4 æg.
- 1 tsk. dild.
- Salt og peber.
- Olie.
Det skal du bruge (laks/dild-creme):
- 200 gram laksefileter.
- 200 gram philidelphia light (neutral smøreost).
- 100 gram græsk yoghurt (0,1% fedt).
- 0,5 rød peberfrugt.
- 3 stilke forårsløg.
- 1 lille håndfuld frisk dild.
- 1 spsk. tørret dild.
- Saften fra en halv citron.
- Salt og peber.
Sådan gør du (spinatroulade):
- Lad dit frosne spinat tø helt op og pres så alt vandet fra.
- Del dine æg – æggeblommer i en skål og æggehvider i en anden.
- Kom dit optøet spinat, æggeblommer, dild, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.
- I en anden skål pisker du dine æggehvider stive, så skålen kan vendes på hoved uden æggehviderne ryger ud (god pegefingerregel 😉 ).
- Vend forsigtigt æggehviderne sammen med spinatblandingen og fordel så massen på en en bradepande med bagepapir som er smurt i olie (så slipper spinatrouladen nemmere).
- Bag din roulade i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Når din spinatroulade er færdig, lader du den afkøle med et fugtigt hviskestykke over sig.
- Imens laver du din laks/dild-creme (det er i øvrigt vigtigt, at din spinatroulade er delvist afkølet inden du kommer laks/dild-cremen på).
Sådan gør du (laks/dild-creme):
- Bag dine laksefileter i ovnen indtil de er færdige.
- Pluk laksen fra hinanden (ligesom ved pull-pork) og kom det i en skål.
- Finhak peberfrugt, forårsløg og frisk dild.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med citron og dild.
- Fordel din creme på rouladen og rul den fint sammen.
- Pak den ind i husholdningsfilm (gerne stramt) og lig den i fryseren i cirka 4 timer (gerne længere tid).
- Skær rouladen ud i skiver imens den er frossen, så får du det flotteste snit og servér så med citron og frisk dild.
- Velbekomme! 🙂
Kommentarer