Stjerneskud med ristet rugbrød
Hver sommer bliver der spist tonsvis af stjerneskud – det hitter ligesom bare HVER gang!
Jeg er vild med stjerneskud – og især hvis alle rødspætter ér paneret, der er laks og en form for rejer eller krebs.
Derudover kræver det jo selvfølgelig den ultimative skaldyrsdressing som ingen vil være foruden 😉
Jeg har i samarbejde med min kære far, udarbejdet dette smukke og totalt fantastiske stjerneskud, som er en smule sundere end dem på restauranterne 😉 Smagen er vi selvfølgelig IKKE gået ned på – men ork’satan hvor det smager DEJLIGT 😀
Min far var taget på havnen for at købe friske rødspætter som skulle ordnes for ben inden – det vil jeg også varmt anbefale jer at gøre, da frisk fisk fra din lokale fiskehandler eller havnearbejder bare smager aller bedst 😉
Vi valgte og bruge krebsehaler som har en fyldig smag af dild, så i den anledning brugte vi også lime i stedet for citron, da det supplere krebsehalerne bedst.
Du kan sagtens skifte krebs ud med rejer og lime ud med citron.
Opskriften på min hjemmelavet sunde skaldyrsdressing finder du her – og den er vildt fantastisk!
Antal portioner: 4.
Tilberedsningstid: 1 time.
Det skal du bruge:
- 4 rødspætter.
- 200 gram krebsehaler.
- 200 gram koldrøget laks.
- 1 glas stenbidderogn.
- 4 salatblade.
- 1 agurk.
- 12 cherrytomater.
- 1 snackpeber (aflang rød peber).
- 8 hvide aparges (grønne er også gode hertil).
- 1 lime.
- 4 skiver rugbrød.
- Til panering af rødspætter: 1 æg. 2 dl. rasp. Lidt smør eller olie. Salt og peber.
Sådan gør du:
- Du skal starte med at panere dine rødspætter. Du finder to dybe tallerkener frem og kommer ægget i den ene og rasp, salt og peber i den anden. Ægget skal piskes.
- Så vender du hver enkelte rødspætte først i æg og derefter i rasp, salt og peber. De skal herefter steges på en pande til de er gyldne.
- Herefter rister du dine rugbrødsskiver.
- Nu bygger du dit stjerneskud op:
1. Røgbrød som bund.
2. Salatblad + agurkeskiver.
3. Fiskefileter.
4. Koldrøget laks.
5. Skaldyrsdressing.
6. Krebsehaler.
7. Hvide asparges.
8. Stenbidderogn.
9. Snackpeber + tomater.
10. Lime ved siden af. - Velbekomme! 🙂
I was excited to find this web site. I wanted to thank
you for ones time for this particularly wonderful read!!
I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to look at new things in your website.