Chili Con Carne

Stjerneskud med ristet rugbrød

Hver sommer bliver der spist tonsvis af stjerneskud – det hitter ligesom bare HVER gang!
Jeg er vild med stjerneskud – og især hvis alle rødspætter ér paneret, der er laks og en form for rejer eller krebs.
Derudover kræver det jo selvfølgelig den ultimative skaldyrsdressing som ingen vil være foruden 😉

Jeg har i samarbejde med min kære far, udarbejdet dette smukke og totalt fantastiske stjerneskud, som er en smule sundere end dem på restauranterne 😉 Smagen er vi selvfølgelig IKKE gået ned på – men ork’satan hvor det smager DEJLIGT 😀

Min far var taget på havnen for at købe friske rødspætter som skulle ordnes for ben inden – det vil jeg også varmt anbefale jer at gøre, da frisk fisk fra din lokale fiskehandler eller havnearbejder bare smager aller bedst 😉

Vi valgte og bruge krebsehaler som har en fyldig smag af dild, så i den anledning brugte vi også lime i stedet for citron, da det supplere krebsehalerne bedst.
Du kan sagtens skifte krebs ud med rejer og lime ud med citron. 

Opskriften på min hjemmelavet sunde skaldyrsdressing finder du her – og den er vildt fantastisk!

Antal portioner: 4. 
Tilberedsningstid: 1 time. 
Det skal du bruge: 

  • 4 rødspætter.
  • 200 gram krebsehaler.
  • 200 gram koldrøget laks.
  • 1 glas stenbidderogn.
  • 4 salatblade.
  • 1 agurk.
  • 12 cherrytomater.
  • 1 snackpeber (aflang rød peber).
  • 8 hvide aparges (grønne er også gode hertil).
  • 1 lime.
  • 4 skiver rugbrød.
  • Til panering af rødspætter: 1 æg. 2 dl. rasp. Lidt smør eller olie. Salt og peber.

Sådan gør du: 

  • Du skal starte med at panere dine rødspætter. Du finder to dybe tallerkener frem og kommer ægget i den ene og rasp, salt og peber i den anden. Ægget skal piskes.
  • Så vender du hver enkelte rødspætte først i æg og derefter i rasp, salt og peber. De skal herefter steges på en pande til de er gyldne.
  • Herefter rister du dine rugbrødsskiver.
  • Nu bygger du dit stjerneskud op:
    1. Røgbrød som bund.
    2. Salatblad + agurkeskiver.
    3. Fiskefileter.
    4. Koldrøget laks.
    5. Skaldyrsdressing.
    6. Krebsehaler.
    7. Hvide asparges.
    8. Stenbidderogn.
    9. Snackpeber + tomater.
    10. Lime ved siden af.
  • Velbekomme! 🙂

1 kommentar

  • I was excited to find this web site. I wanted to thank
    you for ones time for this particularly wonderful read!!

    I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to look at new things in your website.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Chili Con Carne