Ølmarineret svinemørbrad
Jeg har efterhånden lavet en del kødretter hvor øl er en af hovedingredienserne.
Alkohollen fra øllen går ind og mørner kødet og giver en god fyldig smag i kødet.
Jeg kan kun anbefale jer, at benytte jer af øl som marinade 🙂
Det er super nemt og benytte sig af øl i kødretter, da det er noget som du kan lave lang tid før dine gæster kommer til spisning.
Denne gang bestod menuen af ølmarineret svinemørbrad og jeg lod den trække i cirka 20 timer.
Opskrift til 8 personer:
Det skal du bruge:
- 3 svinemørbrad.
- 0,5 liter mørk øl (høj alkoholprocent).
- 6 fede hvidløg.
- Lidt salt og peber.
Sådan gør du:
- Find et ildfast fad frem og fordel dine tre svinemørbrad heri.
- Skær hver enkelte hvidløg over i tre aflange stykker.
- Skær små huller i din svinemørbrad og fordel dine hvidløg heri.
- Hæld din øl udover dine svinemørbrad og kom husholdningsfilm over og stil det på køl i cirka 20 timer.
Vente….. vente…. vente…. - Når der er gået cirka 20 timer, hælder du 3/4 af øllen fra og drysser dine mørbrad med salt og peber og giver dem cirka 25 minutter i en foropvarmet ovn ved 200 grader.
- Når de er færdige pakker du dem ind i sølvpapir og folder et viskestykke rundt om og lader dem trække i yderligere 10 minutter.
- Skær dem så ud og servér dem til dine gæster med tilbehør.
- Velbekomme!
Kommentarer