Spændende salat med granatæble

Ølmarineret svinemørbrad

Jeg har efterhånden lavet en del kødretter hvor øl er en af hovedingredienserne.
Alkohollen fra øllen går ind og mørner kødet og giver en god fyldig smag i kødet.
Jeg kan kun anbefale jer, at benytte jer af øl som marinade 🙂

Det er super nemt og benytte sig af øl i kødretter, da det er noget som du kan lave lang tid før dine gæster kommer til spisning.
Denne gang bestod menuen af ølmarineret svinemørbrad og jeg lod den trække i cirka 20 timer.

Opskrift til 8 personer: 
Det skal du bruge:

  • 3 svinemørbrad.
  • 0,5 liter mørk øl (høj alkoholprocent).
  • 6 fede hvidløg.
  • Lidt salt og peber.

Sådan gør du:

  • Find et ildfast fad frem og fordel dine tre svinemørbrad heri.
  • Skær hver enkelte hvidløg over i tre aflange stykker.
  • Skær små huller i din svinemørbrad og fordel dine hvidløg heri.
  • Hæld din øl udover dine svinemørbrad og kom husholdningsfilm over og stil det på køl i cirka 20 timer.
    Vente….. vente…. vente….
  • Når der er gået cirka 20 timer, hælder du 3/4 af øllen fra og drysser dine mørbrad med salt og peber og giver dem cirka 25 minutter i en foropvarmet ovn ved 200 grader.
  • Når de er færdige pakker du dem ind i sølvpapir og folder et viskestykke rundt om og lader dem trække i yderligere 10 minutter.
  • Skær dem så ud og servér dem til dine gæster med tilbehør.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Spændende salat med granatæble