Hindbær sirup

Brownie med nøddeknas

Jeg elsker flerdelte brownies – brownies i flere lag og med en klistret og skøn konsistens!

Jeg har i denne opskrift valgt og bage brownien med blandede nødder og karamel, og nøj, hvor er den god!

Tilberedningstid: 1,5 time. 
Antal portioner: 10 personer. 
Det skal du bruge (brownie): 

  • 2,5 dl. hvedemel.
  • 120 gram smør.
  • 0,5 dl. mørk kakaopulver.
  • 3 spsk. nutella.
  • 3 æg.
  • 3,5 dl. sukker.
  • 1,5 tsk. vaniljesukker.
  • 2 tsk. bagepulver.
  • 0,5 tsk. salt.

Sådan gør du: 

  • Smelt smørret og hæld så alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Hvis du har en røremaskine, så er det en god idé at bruge den – lad røremaskinen røre i dejen i cirka 10 minutter så den er luftig. Ellers brug håndkraft i cirka 5 minutter.
  • Hæld det halve af dejen i en aflang rugbrødsform (måler 15×30 cm) som er forklædt i bagepapir og bag den i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Imens laver du fyldet.

Det skal du bruge (fyld): 

  • 1 dåse kondenseret mælk.
  • 100 gram smør.
  • 2 spsk. brun farin.
  • 0,5 tsk. vaniljesukker.
  • Lidt salt.
  • 1 dl. blandede nødder.

Sådan gør du: 

  • Kom alle ingredienserne op i en gryde og giv det et opkog.
  • Lad det herefter stå og simre i cirka 15-20 minutter.
  • Når din kage har bagt færdig, hælder du herefter den varme nødde-karamel henover.
  • Lad den afkøle i køleskabet i cirka 20 minutter inden du hælder det sidste lag dej henover.
    Vente….. vente….. vente……
  • Når din karamel er blevet fast i konsistens, hælder du det sidste dej henover og bager den færdig i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
  • Når din kage har bagt færdig, stiller du den på køl i cirka cirka 2 timer.
  • Herefter skærer du den ud i små firkanter (skær eventuelt toppen af, for at stykkerne bliver helt firkantet), og drys eventuelt med guld-glimmer.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Hindbær sirup