Brownie med nøddeknas
Jeg elsker flerdelte brownies – brownies i flere lag og med en klistret og skøn konsistens!
Jeg har i denne opskrift valgt og bage brownien med blandede nødder og karamel, og nøj, hvor er den god!
Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 10 personer.
Det skal du bruge (brownie):
- 2,5 dl. hvedemel.
- 120 gram smør.
- 0,5 dl. mørk kakaopulver.
- 3 spsk. nutella.
- 3 æg.
- 3,5 dl. sukker.
- 1,5 tsk. vaniljesukker.
- 2 tsk. bagepulver.
- 0,5 tsk. salt.
Sådan gør du:
- Smelt smørret og hæld så alle ingredienserne sammen i en skål.
- Hvis du har en røremaskine, så er det en god idé at bruge den – lad røremaskinen røre i dejen i cirka 10 minutter så den er luftig. Ellers brug håndkraft i cirka 5 minutter.
- Hæld det halve af dejen i en aflang rugbrødsform (måler 15×30 cm) som er forklædt i bagepapir og bag den i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens laver du fyldet.
Det skal du bruge (fyld):
- 1 dåse kondenseret mælk.
- 100 gram smør.
- 2 spsk. brun farin.
- 0,5 tsk. vaniljesukker.
- Lidt salt.
- 1 dl. blandede nødder.
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne op i en gryde og giv det et opkog.
- Lad det herefter stå og simre i cirka 15-20 minutter.
- Når din kage har bagt færdig, hælder du herefter den varme nødde-karamel henover.
- Lad den afkøle i køleskabet i cirka 20 minutter inden du hælder det sidste lag dej henover.
Vente….. vente….. vente…… - Når din karamel er blevet fast i konsistens, hælder du det sidste dej henover og bager den færdig i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Når din kage har bagt færdig, stiller du den på køl i cirka cirka 2 timer.
- Herefter skærer du den ud i små firkanter (skær eventuelt toppen af, for at stykkerne bliver helt firkantet), og drys eventuelt med guld-glimmer.
- Velbekomme!
Kommentarer