Den lækreste chokolademousse

Hjemmelavet grillkylling med sprødt skind

Når skindet er sprødt, er alting godt! – ikk’?

Skindet har så meget smag i sig, og det er bare ekstra lækkert, når man selv har lavet grillkyllingen!

Køb dig en kylling – vi køber altid nogle stykker, når de er på tilbud. Rema1000 har dem tit til 30 kroner – og der er altså meeeeeget kød på!

Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge: 

  • 1 hel kylling.
  • Olivenolie.
  • Groft flagesalt.
  • Frisk rosmarin.

Sådan gør du:

  • Skyl kyllingen godt, både indvendigt og udvendigt.
  • Herefter tørrer du den – brug noget køkkenrulle til at duppe den tør med.
  • Herefter gnider du den godt ind i olivenolie og groft salt.
  • Stil den på noget, som kan holde til at være i ovnen – et godt mormor trick er, at tage en dåse, som du har rengjort, og lad så kyllingen “sidde” på den (tjek billedet nederst).
  • Stil kyllingen på et stykke bagepapir på din bradepande, da det er noget værre grat-værk’ (på nordjysk betyder det, at det sviner). 
  • Bag den ved 190 grader i cirka 30 minutter – herefter tager du den ud, og med en spiseske hælder du det fedtstof udover den, som den selv har efterladt på bagepapiret.
  • Stil den nu tilbage i ovnen og lad den blive gylden og crisp, i de næste 30 minutter.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Den lækreste chokolademousse