Hjemmelavet grillkylling med sprødt skind
Når skindet er sprødt, er alting godt! – ikk’?
Skindet har så meget smag i sig, og det er bare ekstra lækkert, når man selv har lavet grillkyllingen!
Køb dig en kylling – vi køber altid nogle stykker, når de er på tilbud. Rema1000 har dem tit til 30 kroner – og der er altså meeeeeget kød på!
Tilberedningstid: 1,5 time.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge:
- 1 hel kylling.
- Olivenolie.
- Groft flagesalt.
- Frisk rosmarin.
Sådan gør du:
- Skyl kyllingen godt, både indvendigt og udvendigt.
- Herefter tørrer du den – brug noget køkkenrulle til at duppe den tør med.
- Herefter gnider du den godt ind i olivenolie og groft salt.
- Stil den på noget, som kan holde til at være i ovnen – et godt mormor trick er, at tage en dåse, som du har rengjort, og lad så kyllingen “sidde” på den (tjek billedet nederst).
- Stil kyllingen på et stykke bagepapir på din bradepande, da det er noget værre grat-værk’ (på nordjysk betyder det, at det sviner).
- Bag den ved 190 grader i cirka 30 minutter – herefter tager du den ud, og med en spiseske hælder du det fedtstof udover den, som den selv har efterladt på bagepapiret.
- Stil den nu tilbage i ovnen og lad den blive gylden og crisp, i de næste 30 minutter.
- Velbekomme!
Kommentarer