Svampet hvidløgs-foccacia

Klassisk æggekage med bacon

Årh, nu er sommeren ved at nærme sig. Alting er mere eller mindre sprunget ud, og vinden er lun. Jeg ELSKER det simpelthen!

Jeg synes, at æggekage passer perfekt til den danske sommer. Det er sådan et let og sundt måltid.

Tilberedningstid: 1 time. 
Antal portioner: 4 personer. 
Det skal du bruge:

  • 0,5 liter minimælk.
  • 10 æg.
  • 45 gram hvedemel.
  • Salt og peber efter behov.

Tilbehør:

  • 8 stykker bacon.
  • 4 store tomater.
  • Friskhakket persille.
  • Frisk purløg.
  • Ketchup og ristet rugbrød til servering.

Sådan gør du:

  • Bland mælk, æg, hvedemel, salt og peber sammen i en stor skål og rør det godt sammen.
  • Varm en pande godt op og steg så dine baconstykker derpå. Når dine baconstykker er færdigstegte lader du dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Lad fedtstoffet fra bacon blive på panden – tag eventuelt lidt fra, hvis der er for meget. Hæld æggemassen ned på den varme pande og skrue så ned på en lavere temperatur, som æggemassen skal stå og lune sig ved i cirka 35 minutter. Kom gerne et låg ovenpå, som slutter panden tæt – det gør, at din æggekage bliver ‘bagt’ oppe fra.
  • Pynt din færdige æggekage med tomater i skiver, stegt bacon og friskhakket persille.
  • Serveres med ristet rugbrød, purløg og ketchup.
  • Velbekomme!

 

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Svampet hvidløgs-foccacia