Indbagt pizza med pulled chicken og spinat
·
Alt der har med ordet “pizza” at gøre, er jeg ekstremt glad for. Jeg elsker alt det forskellige fyld der kan kommes i og kommes på – og alle de forskellige bunde der kan laves hertil. MUMS! Jeg er sku fan – endnu engang!
Jeg har lavet denne skønne opskrift til jer, som jeg er sikker på vil falde i rigtig god jord hos langt de fleste. Den er lige til at gå til, og hævetiden er kort – så det er endnu et thumbs up herfra!
Tilberedningstid: 60 minutter.
Antal portioner: 4 personer.
Det skal du bruge (dej):
- 30 gram gær.
- 2 dl. lunken vand.
- 1 dl. skummetmælk.
- 1 tsk. sukrin.
- 2 tsk. salt.
- 2 spsk. rapsolie.
- 230 gram durummel.
- 270 gram hvedemel.
- 1 æg til pensling.
Sådan gør du:
- Opløs gær i vand og mælk og tilsæt så sukrin, salt, rapsolie og durummel og rør det godt sammen.
- Kom hvedemelen i dejen og ælt det godt sammen med hænderne.
- Kom et hviskestykke over skålen og lad den hæve i cirka 30 minutter.
- Imens laver du dit fyld.
Det skal du bruge (fyld):
- 400 gram kyllingebryst.
- 1 spsk. rapsolie.
- 1 spsk. paprika.
- 1 spsk. oregano.
- 2 spsk. østersauce.
- 1 spsk. tomatpuré.
- Salt og peber.
- 2 finhakkede løg.
- 2 finhakket fed hvidløg.
- 2 stilke forårsløg i skiver.
- 100 gram champignoner i skiver.
- 1 mozeralla i vand, skæres i skiver.
- 2 håndfulde frisk spinat.
- 1 håndfuld revet ost.
Sådan gør du:
- Kom løg, hvidløg, olie, paprika, oregano og kylling op i en gryde og lad det blive godt mørt så du nærmest kan “hakke” det i stykker med en palet.
- Tilsæt så østersauce, tomatpuré, forårsløg, champignoner, salt og peber og lad det simre.
- Når din dej har hævet, drysser du mel ud på dit bord og ruller den flad og aflang som anvist på et af de nederste billeder.
- Fordel spinat, pulled chicken, revet ost og mozeralla på midten af dejen og rul den så sammen.
- Pensl din indbagte pizza med et sammenpisket æg.
- Lig den i en cirkel på bagepladen og bag den ved 220 grader varmluft i cirka 15-20 minutter.
- Velbekomme!
Kommentarer