Baba Ganoush med mynte og hvidløg
·
Dyppelse· Laura Buje
Hjemmelavet Baba Ganoush som er en delikatesse i Mellemøsten.
Den arabiske aubergine-dip er cremet, syrlig og lækker. Den passer perfekt som smørelse til din sandwich, som dyppelse til dine sticks eller som dressing til din salat.
Det skal du bruge:
- 1 aubergine.
- 2 fede hvidløg.
- 2 spsk. tahin.
- 1 håndfuld frisk mynte.
- 1 håndfuld frisk persille.
- 1 tsk. chilipulver.
- 2 spsk. olivenolie.
- Saften fra en halv citron (vurdér selv – kommer an på hvor syrlig du ønsker den).
- Lidt groft salt.
Sådan gør du:
- Prik huller hele vejen rundt om din aubergine med en gaffel. Kom den ind i ovnen i cirka 50 minutter ved 200 grader.
- Når din aubergine er færdigbagt, skærer du den over på langs sådan så du har to halve auberginer.
- Lad dem afkøle i et par minutter, og tag så en spiseske for at udhule dem.
- Kom alle ingredienserne op i en blender og blend det godt sammen.
- Kom dippen i en skål og stil det på køl i et par timer og så er den klar til servering.
- Velbekomme!
Kommentarer