Foccacia brød med oliven

Baba Ganoush med mynte og hvidløg

Hjemmelavet Baba Ganoush som er en delikatesse i Mellemøsten.
Den arabiske aubergine-dip er cremet, syrlig og lækker. Den passer perfekt som smørelse til din sandwich, som dyppelse til dine sticks eller som dressing til din salat.

Det skal du bruge: 

  • 1 aubergine.
  • 2 fede hvidløg.
  • 2 spsk. tahin.
  • 1 håndfuld frisk mynte.
  • 1 håndfuld frisk persille.
  • 1 tsk. chilipulver.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • Saften fra en halv citron (vurdér selv – kommer an på hvor syrlig du ønsker den).
  • Lidt groft salt.

 

Sådan gør du: 

  • Prik huller hele vejen rundt om din aubergine med en gaffel. Kom den ind i ovnen i cirka 50 minutter ved 200 grader.
  • Når din aubergine er færdigbagt, skærer du den over på langs sådan så du har to halve auberginer.
  • Lad dem afkøle i et par minutter, og tag så en spiseske for at udhule dem.
  • Kom alle ingredienserne op i en blender og blend det godt sammen.
  • Kom dippen i en skål og stil det på køl i et par timer og så er den klar til servering.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Foccacia brød med oliven