Påskeæg med lakrids og hindbær

Koldhævet rugbrødsboller

Det her er min yndlings opskrift på koldhævet rugbrødsboller. De er smadder nemme og bikse sammen, og så skal de bare på køl natten over – og wupti, så har du de skønneste rugbrødsboller, som mætter rigtig godt.

Jeg dryssede lidt græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og blå birkes ovenpå mine boller. Kun fantasien sætter grænser!

I den her opskrift er der brugt maltmel. Maltmel kan altså ikke undlades, hvis du gerne vil have smagen af rugbrød – det har nemlig en rigtig dyb smag af rugbrød og en mild smag af øl – det er helt fantastisk! Hvis ikke du er indehaver af maltmel, så vil jeg anbefale dig, at du laver de her koldhævet rugboller i stedet for, der er direkte link her. 

Tilberedningstid: 10 minutter + hævning til næste morgen. 
Antal portioner: 12 stk. 
Det skal du bruge: 

  • 10 gram gær.
  • 1 spsk. friskkværnet salt.
  • 2,5 spsk. olivenolie.
  • 1,5 tsk. lys rørsukker.
  • 6 dl. iskoldt vand.
  • 2,5 dl. finvalsede havregryn.
  • 7,5 dl. hvedemel.
  • 1,5 spsk. mørk maltmel.
  • 1,5 dl. rugmel.

Sådan gør du:

  • Opløs gær i vandet og tilsæt så alle de øvrige ingredienser. Rør dejen hurtigt og let sammen med en dejskraber og dæk så skålen til med husholdningsfilm og stil den på køl natten over.
  • Næste morgen laver du 12 lige store klatter dej med to spiseskeer. Du smækker dej-klatterne direkte på et stykke bagepapir. Herefter lader du dem efterhæve i cirka 15-20 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader (varmluft), og kom bollerne ind i ovnen når den har ramt 220 grader.
  • Bollerne bages i cirka 15 minutter.
  • Lad dem afkøle på en rist i cirka 15-20 minutter.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Påskeæg med lakrids og hindbær