Granola uden raffineret sukker
·
Morgenmad· Laura Buje
Jeg er vild med med müsli på min skyr eller på mit yoghurt. Dén dér knasende og søde fornemmelse når du tager en skefuld – mmh. Jeg har smagt mange forskellige granolaer, og det er blevet noget af mit yndlings topping til morgenmaden.
Granola er en rigtig god erstatning i stedet for müsli – du ved præcis hvad der er kommet i og så er granola høj på vitamin og mineral, hvilket kroppen har brug for.
Granola er i bund og grund et andet ord for müsli – og så alligevel ikke… Granola er, når du rister dine kerner, nødder og gryn og eventuelt tilsætter honning eller smør – jeg har undladet smørret og benyttet mig af honning.
Tilberedningstid: 30 minutter.
Antal portioner: 2 glas.
Det skal du bruge:
- 3 dl. finhvalsede havregryn.
- 2 spsk. sesamfrø.
- 2 spsk. chiafrø.
- 2 spsk. hørfrø.
- 2 spsk. solsikkefrø.
- 3 spsk. hakkede valnødder.
- 2 spsk. hakkede mandler.
- 6 dadler.
- 3 spsk. honning.
- 3 tsk. kardemomme.
- 3 tsk. kanel.
Sådan gør du:
- Bland gryn, frø, nødder og krydderier godt sammen i en skål og kom det over på en bageplade.
- Hak dine dadler fint og fordel dem rundt omkring på bradepanden – ligeledes med honningen – giv granolaen et strøj med honning.
- Kom bradepanden ind i ovnen og bag granolaen ved 160 grader i cirka 25 minutter.
- Lad det afkøle og kom det så på et lukket glas.
- Kan holde sig i cirka 2 uger.
- Velbekomme!
Kommentarer