Kylling i fad

Granola uden raffineret sukker

Jeg er vild med med müsli på min skyr eller på mit yoghurt. Dén dér knasende og søde fornemmelse når du tager en skefuld – mmh. Jeg har smagt mange forskellige granolaer, og det er blevet noget af mit yndlings topping til morgenmaden.
Granola er en rigtig god erstatning i stedet for müsli – du ved præcis hvad der er kommet i og så er granola høj på vitamin og mineral, hvilket kroppen har brug for.

Granola er i bund og grund et andet ord for müsli – og så alligevel ikke… Granola er, når du rister dine kerner, nødder og gryn og eventuelt tilsætter honning eller smør – jeg har undladet smørret og benyttet mig af honning.

Tilberedningstid: 30 minutter. 
Antal portioner: 2 glas. 
Det skal du bruge: 

  • 3 dl. finhvalsede havregryn.
  • 2 spsk. sesamfrø.
  • 2 spsk. chiafrø.
  • 2 spsk. hørfrø.
  • 2 spsk. solsikkefrø.
  • 3 spsk. hakkede valnødder.
  • 2 spsk. hakkede mandler.
  • 6 dadler.
  • 3 spsk. honning.
  • 3 tsk. kardemomme.
  • 3 tsk. kanel.

Sådan gør du: 

  • Bland gryn, frø, nødder og krydderier godt sammen i en skål og kom det over på en bageplade.
  • Hak dine dadler fint og fordel dem rundt omkring på bradepanden – ligeledes med honningen – giv granolaen et strøj med honning.
  • Kom bradepanden ind i ovnen og bag granolaen ved 160 grader i cirka 25 minutter.
  • Lad det afkøle og kom det så på et lukket glas.
  • Kan holde sig i cirka 2 uger.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Kylling i fad