MÅNEDENS BLOGGER - SEP 2018

Fedtfattige piroger med kødsovs

Det der med at have en madpakke med, som man rent faktisk glæder sig til at spise, det er virkelig vigtigt! Der er ingen grund til at slæbe en tør knækbrød med kyllingepålæg med, hvis det kan undgås (yeds, vi har alle været det sted – og det kan da godt gå i et par dage, men er vi så ikke også enige om, at det er møøøøøøøg kedeligt?) i hvert fald – så er det her mit bud på en sund og fedtfattig madpakke, som både mætter og smager dejligt.

Jeg fryser alle pirogerne ned i hver sin pose – på den måde er de nemme og håndtere – tag en op hver morgen inden du smutter afsted på arbejde og giv den så 2 minutter i mikrobølgeovnen når du skal have den til frokost. 🙂

Antal portioner: 10 stk. 
Tilberedsningstid: 1 time. 
Det skal du bruge (dej): 

  • 40 gram gær.
  • 5 dl. lunkent vand.
  • 600 gram hvedemel.
  • 200 gram grahamsmel.
  • 2 spsk. olie (jeg brugte olivenolie).
  • 3 spsk. timian.
  • 2,5 tsk. groft salt.

Det skal du bruge (fyld): 

  • 400 gram oksefars 3-7% fedt.
  • 200 gram revet gulerødder.
  • 2 finhakket løg.
  • 80 gram tomatpuré.
  • Lidt salt og peber.
  • Olie til stegning.
  • 1 æg til pensling.
  • Sesamfrø til topping.

Sådan gør du (dej):

  • Opløs gær i lunkent vand og tilsæt så olie, timian og salt og rør det godt sammen.
  • Kom grahamsmel i blandingen og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt (det er ikke sikkert, du får brug for det hele).
  • Ælt din dej godt sammen og stil den så til hævning i 35 minutter.
  • Imens laver du dit fyld.

Sådan gør du (fyld):

  • Steg dine finhakkede løg sammen med oksefars.
  • Tilsæt så gulerødder, salt, peber og tomatpuré og lade det simre.

Gør dine pirogger færdige: 

  • Efter din dej har hævet, deler du den op i 10 nogenlunde lige store stykker.
  • Rul hver klump dej ud med en kagerulle så de er runde og flade.
  • Kom cirka 2 spsk. kødsovs på den ene halvdel af dejen og fold så den anden halvdel over.
  • Tryk dejen sammen med en gaffel og lig pirogen på en bageplade.
  • Når dette er gjort ved alle 10 stk. (de kan ikke være på en bageplade – jeg brugte to bageplader – 5 på hver) pisker du dit æg godt sammen og pensler pirogerne med det og drysser med sesamfrø.
  • Bages i cirka 15 minutter ved en 200 grader varmluft.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

MÅNEDENS BLOGGER - SEP 2018