Agenda over uge 12

Tapas og tøse aften

Årh… Her i weekenden har jeg været ude med mine skønne veninder. Det er simpelthen for sjældent at vi får sat en dato og får slået hovederne sammen – men når vi gør, så er det også en fest uden lige!

Vi har i weekenden været samlet alle 7, som er bestående af

Melissa, Kristina, Julie, Christine, Sofie, Frederikke og jeg.


Julie og jeg mødtes for et par uger siden, hvor vi lavede en liste over de ting, som vi gerne ville servere til vores tapas-aften. Det kan altså somme tider være en god idé at sætte sig ned og få skrevet tingene ned, for ellers løber det helt løbsk – meeeeeeeeeeeeeeen, det ér sku da også svært at begrænse sig, når der er et hav af forskellige lækre oste, pølser, pestoer, oliven osv…….

Nå! Julie og jeg mødtes til formiddag i lørdags, hvor vi kørte ud i Meny og handlede ind til alle vores tapas-anretninger. Vi havde virkelig haft mange forskellige ting og opskrifter oppe og vende, inden vi for alvor havde besluttet os for, hvad vi ville have. Her er vores liste over, hvad vi endte ud med at servere:

  1. Blinis med rygeostcreme, røget laks, stenbidderogn og friskdild.
  2. Små skaller med rejesalat, asparges, frisk dild og stenbidderogn.
  3. Bruchetta.
  4. Planker med forskellige oste, pølser, skinker, vindruer og jordbær.
  5. Forskellige dyppelser, blandt andet hjemmelavet hummus, aioli og pesto.
  6. Flütes, mandler, oliven og rugbrødschips.

Alt i alt, så var vi virkelig dækket godt ind – og vi havde sørget for at anrette det ret præsentabelt – det gør bare, at gæsterne har endnu mere lyst til at sætte tænderne i det 😉

Jeg ridser lige nogle af opskrifterne op neden for, men vi købte altså de fleste ting færdige – som blandet andet blinis, flütes, pesto, aioli og rugbrødschips – men hold fast og kast dig ud i disse opskrifter (PS. opskrifterne er lidt på øjemål): 

Rygeostcreme: 

  • 1 pakke rygeost, cirka 200 gram.
  • 0,5 dl. cremefraiche 38%.
  • 3 spsk. mayonnaise.
  • Lidt frisk dild.
  • Lidt citronsaft.
  • Smag til med salt og peber.

Sådan gør du (rygeostcreme):

  • Alle ingredienserne røres godt sammen, hældes på en sprøjtepose og sprøjtes ud på dine blinis.
  • Herefter ligger du røget laks, stenbidderrogn og frisk dild ovenpå.

Rejesalat: 

  • 400 gram rejer.
  • 1,5-2 dl. cremefraiche 38%.
  • En lille håndfuld frisk persille.
  • En lille håndfuld frisk dild.
  • 4 stilke grønne asparges, skåret i små stykker.
  • Lidt citronsaft.
  • Lidt salt og peber.

Sådan gør du (rejesalat):

  • Alle ingredienserne røres godt sammen og stilles på køl indtil du skal anrette dem i dine små skaller.
    – de skaller vi købte til vores rejesalat står i kikse-afdelingen i Meny. Vi ledte efter nogle små kræmmerhuse, men dem kunne vi ikke finde, så vi endte ud med de små skaller der – som i øvrigt fungerede fantastisk til rejesalaten! 

Bruchetta:

  • 5 store tomater, skåret ud i små stykker.
  • En håndfuld frisk basilikum, grofthakket.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 4 fed hvidløg, finhakket.
  • Salt og peber.
  • Flütes i skiver + lidt olie.

Sådan gør du (bruchetta):

  • Bland tomat, basilikum, olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen og lad det trække i et par timer (det går også nok, hvis ikke du har to timer – men jo længere tid det trækker, desto kraftigere smag). 
  • Smør dine flütes-skiver med lidt olivenolie og bag dem i ovnen i cirka 5-10 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Herefter kommer du tomat-salaten ovenpå og servere.

Hummus:

  • 1 dåse kikærter, fri fra væske.
  • Saften fra halv citron.
  • 1,5 tsk. tahin.
  • 3 spsk. cremefraiche 38%.
  • 2 fed hvidløg.
  • 0,5 dl. olivenolie.
  • Salt og peber.

Sådan gør du (hummus):

  • Kom alle ingredienserne op i en blender og blend massen til en lind konsistens.
  • Smag til med citron, salt og peber.

På alle de fine billeder, kan du se den måde vi har valgt og anrette på. Jeg vil i øvrigt lige henvise til de forskellige oste, pølser og skinker vi har købt.

Oste: 

  • Trøffel-ost (fås i Menys delikatesse med forskellige oste). 
  • Grøn pesto ost (fås i Menys delikatesse med forskellige oste). 
  • Rød pesto ost (fås i Menys delikatesse med forskellige oste). 
  • Chili ost (fås i almindelige kølediske ved osteafdelinger).
  • Emmentaler (fås i almindelige kølediske ved osteafdelinger).
  • Brie (fås i almindelige kølediske ved osteafdelinger).

Pølser og skinker: 

  • Parmeskinke.
  • Bresola.
  • Snack pølser med chili.
  • Snack pølser, klassiske.
  • Chorizopølse.

Jeg synes personligt, at der er noget særdeles hyggeligt over en tapas-aften sammen med sine gode veninder. Det er mad, hvor du kan sidde og kredse over det i flere timer – og gerne hele aftenen! Dertil hører sig et godt glas vin og nogle gode drinks – vi havde virkelig en sjov aften, som endte i Jomfru Ane Gade og som sluttede ganske sent!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Agenda over uge 12