Chiagrød med A38

Den perfekte rødvinssovs

Står du også tit og mangler en sovs til når gæsterne kommer på besøg?
Den her sovs laver jeg om – og om igen – stort set hver gang vi får gæster på besøg – og den falder i god jord – HVER gang!

Du får en sovs hvor smagen er gennemtrængende og som er ekstrem nem og lave. Den kan sagtens fryses ned, hvis du har noget i overskud.

OBS! Denne sovs er på ingen måde hverken fedtreducerende eller kaloriereducerende – men sommetider, så er det også HELT okay og få en god sovs 😉

Opskrift til 8 personer:
Det skal du bruge: 

  • Oksefond / svinefond (jeg bruger oftest svinefond).
  • 200 gram champignoner.
  • 200 gram smør.
  • 0,5 liter piskefløde 38 %.
  • 2 dl. rødvin.
  • Sovsekulør.
  • Smag til med salt og peber.

Sådan gør du: 

  • Bland din fond og rødvinen sammen og lad det simre i 10 minutter.
  • Skær champignonerne ud i skiver og steg dem på en pande indtil de er gyldne (dette gør du imens du lader det andet simre).
  • Tilsæt smørret til din fond/rødvins-blanding og pisk sovsen kraftigt indtil smørret er opløst.
  • Tilsæt så dit piskefløde og bring sovsen i kog under omrøring – det er vigtigt t røre i bund så sovsen ikke brænder på.
  • Til sidste tilsætter du de stegte champignoner og smager til med salt og peber og kommer sovsekulør i til du synes sovsen har den rigtige farve.
  • Velbekomme!

Kommentarer

Hvad har du på hjertet?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Se næste indlæg

Chiagrød med A38