Den perfekte rødvinssovs
Står du også tit og mangler en sovs til når gæsterne kommer på besøg?
Den her sovs laver jeg om – og om igen – stort set hver gang vi får gæster på besøg – og den falder i god jord – HVER gang!
Du får en sovs hvor smagen er gennemtrængende og som er ekstrem nem og lave. Den kan sagtens fryses ned, hvis du har noget i overskud.
OBS! Denne sovs er på ingen måde hverken fedtreducerende eller kaloriereducerende – men sommetider, så er det også HELT okay og få en god sovs 😉
Opskrift til 8 personer:
Det skal du bruge:
- Oksefond / svinefond (jeg bruger oftest svinefond).
- 200 gram champignoner.
- 200 gram smør.
- 0,5 liter piskefløde 38 %.
- 2 dl. rødvin.
- Sovsekulør.
- Smag til med salt og peber.
Sådan gør du:
- Bland din fond og rødvinen sammen og lad det simre i 10 minutter.
- Skær champignonerne ud i skiver og steg dem på en pande indtil de er gyldne (dette gør du imens du lader det andet simre).
- Tilsæt smørret til din fond/rødvins-blanding og pisk sovsen kraftigt indtil smørret er opløst.
- Tilsæt så dit piskefløde og bring sovsen i kog under omrøring – det er vigtigt t røre i bund så sovsen ikke brænder på.
- Til sidste tilsætter du de stegte champignoner og smager til med salt og peber og kommer sovsekulør i til du synes sovsen har den rigtige farve.
- Velbekomme!
Kommentarer