Hummerhaler

Der er ikke noget bedre, end når man får kreglet en pose hummerhaler til sig! Det er en hyggelig spise - et nærvær og en ret, som automatisk binder en sammen i længere tid over middagsbordet! Der er altså også bare noget hyggeligt ved at sidde og pille hummerhaler - man er helt fedtet ind, og det kan også godt gøre en smule ondt, når man nærmer sig de sidste hummerhaler ;-) Jeg plejer at lave min egen krydder-smør, som jeg hælder udover hummerhalerne. ....og i morgen skal du lave hummerbisque på alle resterne fra dine skaller - opskriften er her. Tilberedningstid: 20 minutter.  Antal portioner: 2 personer.  Det skal du bruge:
  • Cirka 1 kilo upillede hummerhaler.
  • 100 gram smør.
  • 1 håndfuld frisk persille.
  • 2 fed hvidløg.
  • Lidt salt.
  • Flütes, mayonnaise og citron som tilbehør.
Sådan gør du:
  • Skyl hummerhalerne godt og grundigt. Fordel herefter hummerhaler i en bradepande beklædt i bagepapir, så alle hummerhalerne vender med ryggen ned mod bradepanden.
  • Find en gryde og kom smør i. Finhak dit persille og fed hvidløg, og kom det op i gryden med smør sammen med lidt salt.
  • Lad det hele smelte godt. Når det er smeltet, hælder du din hjemmelavet krydder-smør udover hummerhalerne.
  • Herefter tænder du ovnen på 200 grader varmluft og sætter hummerhalerne ind i ovnen, når den er varmet godt op, og så bager du dem i cirka 6-8 minutter.
  • Herefter er det bare at sætte sig til bords og få dem pillet!
  • Velbekomme!