Frisk squashkage
Den nemmeste, friske, svampet squashkage!
Den her kage er personligt min yndlings kage. Jeg elsker de kager hvor du tilsætter grøntsager, fordi væsken fra grøntsagerne tilsætter rigtig meget fugt til kager.
Her er min fortolkning af en frisk og svampet squashkage, som kan laves på under 20 minutter (eksklusiv bagetid).
Opskrift for 10 personer:
Det skal du bruge (kage):
- 3 æg.
- 250 gram sukker.
- 2 spsk. smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie).
- 180 gram hvedemel.
- 330 gram squash.
- 3 tsk. bagepulver.
- 1,5 tsk. kanel.
- 1,5 tsk. vaniljesukker.
- 200 gram neutral flødeost.
- 150 gram flormelis.
- 50 gram smør.
- 3 tsk. vaniljesukker.
- 0,5 citron (kan udelades).
- Lidt mandelflager (kan udelades).
- Lidt kakaonibs (kan udelades).
- Sukker og æg piskes hvidt og skummende.
- Herefter tilsætter du olie, mel, bagepulver, kanel og vaniljesukker og røre det godt sammen.
- Vend til sidst 300 gram revet squash i dejen (de sidste 30 gram skal bruges som pynt).
- Bag den i en springform ved 175 grader i cirka 50 minutter.
- Bland flødeost, flormelis, smør og vaniljesukker godt sammen og stil det på køl.
- Tag en lille skål og pres saften fra din citron ud heri og tilsæt så de sidste 30 gram revet squash.
- Lad dit squash trække i citronbadet i cirka 10 minutter og pres så dit revet squash hårdt og tør det på et stykke køkkenrulle.